logo-overstroom

Verslag opening expositie “Onderweg” met schilderijen van Bernard van Lammeren

Opening expositie Bernard van Lammeren

“Ik ging naar Bommel om de brug te zien.” Zo begon poëziekenner Harrie van Haaster de opening van de expositie “Onderweg” van Bernard van Lammeren. We keken daarbij naar het schilderij van de Heermabrug bij IJburg. Maar dat gedicht van Martinus Nijhof ging niet over “twee overzijden die elkaar vroeger schenen te vermijden.” Het was Nijhofs herinnering aan zijn psalmen zingende moeder.

“Schier eindeloos zijn er gedichten over onderweg zijn. (…) Al die gedichten zijn niet geschreven bij de schilderijen van Bernard, en andersom heeft Bernard ze ook niet geschilderd als illustratie bij een gedicht. Dat had gekund.”

Bij de drukke opening werden vier gedichten voorgedragen die aan de sfeer van de schilderijen raken. “Wij talmen niet, geen tijd voor loos getreuzel.” Het gedicht van Patricia Lamoen werd verbonden met de schilderijen van de drukte van CS waar de tram ”is als het licht”. Met Erik Jan Harmens laat Harrie van Haaster ons in een oude Chrysler de Coentunnel in rijden.

We zijn onderweg naar de schilderijen van Bernard van Lammeren!


Expositie “Onderweg” van Bernard van Lammeren in Galerie Overstroom zondag 12 – zondag 26 november.

Op zaterdag 11 november om 17.00 uur is de opening. Harrie van Haaster, poeziekenner en bibliofiel, uitgever van een poezienieuwsbrief, draagt enkele gedichten voor over het thema Onderweg.

Zie voor een filmpje over het werk van de kunstenaar: doorklik naar filmpje https://www.youtube.com/watch?v=qAH_ks5zbOo

Zie ook: www.bernardart.net

> Naar de pagina van de kunstenaar.