logo-overstroom

Opening expositie “Uit Zicht” van fotograaf Hugo Rompa kunstenaar

 

Mousa

Met grote belangstelling werden de foto’s op deze opening bekeken en vergeleken met mensen die aanwezig waren. “Ben jij…?” Grote waardering voor wat de fotograaf met het beeld ‘doet’.
Hij exposeert een selectie uit zijn gevarieerde oeuvre zoals : landschappen, fascinerende portretten (soms) zonder gezicht en fijnzinnige, enigszins minimalistische stillevens. Vooral de
intrigerende nachtlandschappen zijn nogal duistere foto’s waarin veel verborgen blijft. Zij werden gemaakt na zonsondergang. Veel licht is er dan niet meer; een enkele keer een streepje
kunstlicht dat van ver komt, meestal niet meer dan het licht van de lucht waaruit de zon al verdwenen is. Veel foto’s werden nog niet eerder geëxposeerd.
Je zou kunnen zeggen dat hij een 'ouderwetse' fotograaf is waarbij zijn foto’s ontstaan op het moment dat hij op de knop drukt en niet achteraf op de computer.

Jan Willem Fuhring, vriend van Hugo Rompa, sprak bij de opening over wat zichtbaar is op de foto’s.

De expositie was van 9 t/m 24 juli.

 

>> Naar de kunstenaar

 

Openingsverhaal

Jan Willem Fuhring : Wat ligt er in het verborgene?

Openingswoord bij de expositie Uit Zicht van Hugo Rompa

Als vriend en ook als verzamelaar, samen met Saskia, van het werk van Hugo aan mij de eer om een openingswoord uit te spreken. In de uitnodiging legt Hugo zelf de titel kort uit. Er is meer aan de hand dan wat zichtbaar is. Wat ligt er in het verborgene? Dat wat je niet weet? Een vermoeden, een fantasie, een toevalligheid?
Je gaat je afvragen, wie is deze man en waar laat hij jou naar kijken (of is het uitkijken)?
Hugo fotografeert ook jaarlijks schoolkinderen, achtste groepers, vol in het gezicht met hun toekomstdroom. Ook daar weer de fascinatie voor het zichtbare en het onzichtbare. Hugo speelt een mooi spel. Zijn gedrevenheid, zijn eigenzinnigheid en zijn authenticiteit staan voor een bijzondere afloop.


We raken op onze Hugo’s niet uitgekeken. Geniet van Uit Zicht!