logo-overstroom

Bert Grotjohann wordt 85, de kunstenaar van de Kadijken in drie galeries!

Grotjohann (1)

Bert Grotjohann (1939, Rotterdam) is een veelzijdig kunstenaar: Glaskunstenaar, beeldhouwer, schilder, tekenaar en graficus. Ter gelegenheid van 85e verjaardag wordt op vier plaatsen in de Amsterdamse Kadijkenbuurt zijn werk geëxposeerd.
In Galerie Overstroom is er ruimte voor zijn olieverfschilderijen.
Het werk van Bert Grotjohann ……

Iedereen welkom vanaf zaterdag 24 februari 13.00 uur.
De expositie is in februari op zaterdag 24, zondag 25, en in maart op zaterdag 2 en zondag 3, zaterdag 9 en zondag 10. De openingstijden zijn bij deze exposities zaterdag en zondag 13 – 17 uur.

Lees meer...

Verslag expositie “Kleur!” met schilderijen van Gineke Zikken

Gineke Zikken

Galerie Overstroom begon het jaar 2024 met de expositie “Kleur!” met werk van Gineke Zikken. Veel mensen kwamen voor haar figuratieve olieverfschilderijen met heldere kleuren van weidse landschappen, stadsgezichten en vooral de markt- en straattaferelen in Kenia.

De expositie was van zaterdag 13 t/m zondag 28 januari 2024.

 

Lees meer...

Verslag opening expositie “Onderweg” met schilderijen van Bernard van Lammeren

Opening expositie Bernard van Lammeren “Ik ging naar Bommel om de brug te zien.” Zo begon poëziekenner Harrie van Haaster de opening van de expositie “Onderweg” van Bernard van Lammeren. We keken daarbij naar het schilderij van de Heermabrug bij IJburg. (…) Bij de drukke opening werden vier gedichten voorgedragen die aan de sfeer van de schilderijen raken. “Schier eindeloos zijn er gedichten over onderweg zijn...

 

Lees meer...

Verslag opening expositie “De grote wilde vaart” met schilderijen van Aafke Steenhuis

aafke open 23 6 Op 7 oktober, een paar dagen na de presentatie van het boek “De grote wilde vaart”, stonden de schrijvers ervan, Aafke Steenhuis en Jan Joost Teunissen, in Galerie Overstroom. Tien jaar lang waren Aafke en Jan Joost actief om de havens van de wilde vaart te bezoeken en te beschrijven en te verbeelden in schilderijen en filmpjes. Bij de opening vertelt Aafke over hoe zij met gemengde technieken (inkt, gouache, aquarel, potlood, acryl) haar beeld van deze havens en hun veelal eeuwenoude geschiedenis weergeeft : het verhaal van eeuwenoude scheepvaartroutes waardoor over de hele wereld …………

 

Lees meer...