logo-overstroom

Expositie “Buiten” in Galerie Overstroom: De landschappen van Monica de Wit

landschap (1)

Opening zaterdag 18 mei (om 17.00 uur)

Monica de Wit schildert meestal het buiten van Nederland, maar ook als ze in Australie is schildert ze (en plein-air) landschappen. We zien dat de natuur een belangrijke inspiratiebron voor haar landschappen is.
Ze werkt figuratief, maar met een losse impressionistische stijl. Daarbij wordt het paletmes regelmatig als instrument gebruikt.
“Als kunstenaar boeit het landschap mij het meest. Mijn gevoel...

Lees meer...

Galerie Overstroom presenteerde 6 april expositie “Mijn mensen” met uiteenlopend werk van Annechien van de Weijer

opening1 Annechien van de Weijer toont op deze expositie haar gevarieerde werk over een langere periode. Graficus en tekenaar Piet Eimers wijst op haar uiteenlopende werk. Hij wijst er op hoe ze in haar werk de portretten naar voren laat komen door ze los in de ruimte te plaatsen.
Vaak zien we de mensen samen met hun huisdieren. Op de kleinere, maar o zo fijne pentekeningen zien we vaak kinderen. Annechien zit zelf ook als kleuter naast haar broer Joost op een tekening af te wachten.
Op een opvallende plaats achter....

Lees meer...

Verslag expositie: Bert Grotjohann wordt 85, de kunstenaar van de Kadijken in drie galeries!

Grotjohann (1) Bert Grotjohann (1939, Rotterdam) is een veelzijdig kunstenaar: Glaskunstenaar, beeldhouwer, schilder, tekenaar en graficus. Ter gelegenheid van 85e verjaardag werd op vier plaatsen in de Amsterdamse Kadijkenbuurt tegelijkertijd zijn werk geëxposeerd. In Galerie Art-Quadraat zijn glaskunst, bij galerie Weerdruk zijn grafisch werk en bij galerie Overstroom was er ruimte voor zijn schilderwerk. Daar kwamen zijn kleurrijke olieverfschilderijen en tekeningen met kleurpotloden met het door Japan geïnspireerde werk aan de orde. We zagen afbeeldingen van geisha’s en kubistische composities met symbolen zoals cirkels....

Lees meer...

Verslag expositie “Kleur!” met schilderijen van Gineke Zikken

Gineke Zikken

Galerie Overstroom begon het jaar 2024 met de expositie “Kleur!” met werk van Gineke Zikken. Veel mensen kwamen voor haar figuratieve olieverfschilderijen met heldere kleuren van weidse landschappen, stadsgezichten en vooral de markt- en straattaferelen in Kenia.

De expositie was van zaterdag 13 t/m zondag 28 januari 2024.

 

Lees meer...