logo-overstroom
expositie

Expositie

2024

Juni

29 juni - 14 juli
Philo Ouweleen - werkt op papier met voornamelijk gouache, waterverf, Japanse markers en (kleur)potlood. Zij laat zich inspireren door de beeldtaal uit Japanse animatie, strips en Japanse houtsneden. Haar werken zijn van figuratieve aard, waarbij afwisselend de mens en het landschap op de voorgrond treden.
De opening is op zaterdag 29 juni 17.00 uur.

Mei

18 mei – 2 juni  

Monica de Wit schildert met name landschapschilderijen, meestal ter plekke, en plein-air. Daarnaast schetsboektekeningen, stillevens, (urban) tekeningen, ook ter plekke (plein-air) getekend. Ze werkt het meest met olieverf, Oost-Indische inkt, houtskool/conté-krijt, pen en inkt. 

De opening is op zaterdag 18 mei 17.00 uur

 

April

Annechien van de Weijer gebruikt verschillende technieken in de expositie “Mijn mensen”. Ze tekent, maakt collages, schildert en gebruikt textiele werkvormen. Zo schildert ze “Mijn mensen” uit haar omgeving en hun (huis)dieren.
De opening is op zaterdag 6 april 17.00 uur.

Februari

Vrijdag 23 februari opening van drie exposities van het werk van: Bert Grotjohann. De kunstenaar van de Kadijken in Amsterdam laat ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag in Galerie Art-Quadraat zijn glaskunst, bij galerie Weerdruk zijn grafisch werk en bij galerie Overstroom zijn schilderwerk zien.
Op zaterdag/zondag 24, 25 februari, 2, 3 en 9, 10 maart.

Januari

Van zaterdag 13 januari t/m zondag 21 januari Gineke Zikken.
Gineke Zikken exposeert haar kleurrijke schilderijen onder de titel “Kleur!”. Naast haar landschappen vooral aandacht voor haar werk in Afrika.

 

2023

November

11– 26 november Bernard van Lammeren exposeert buiten-schilderijen onder de titel “Onderweg”. Het werk begint met schetsen en foto’s van stations, grote containers en bruggen.

De opening is op zaterdag 10 november 17.00 uur

Oktober

8 – 22 oktober Aafke Steenhuis exposeert met afbeeldingen (foto’s, tekeningen, films) bij het boek “De grote wilde vaart. Wereldhavens en globalisering”, dat ze samen met Jan Joost Teunissen maakte.

De opening is op zaterdag 7 oktober 17.00 uur

Augustus

27 augustus t/m 10 september

Josje Crince Le Roy exposeert met “Roots and rituals” haar werk met tekeningen, schilderijen, mixed media, collage, fotografie. Haar werk ontstaat voor een deel op reis naar Indonesie, India, Birma, Laos en Cambodja. Het werk bevat zowel abstracte als figuratieve vormen.

De opening is op zaterdag 26 augustus 17.00 uur.

Juni

18 juni t/m 2 juli

Tarja Laine exposeert met “human / nature” haar grote en kleine olieverfschilderijen van de natuur en van naakten. Met het verkennen van kleuren, patronen, vormen, ritmes van de natuur, geeft ze haar eigen manier van kijken naar de organische wereld. Met werk soms tussen figuratie en abstractie.
Opening is op zaterdag 17 juni.

Mei

14 t/m 28 mei
Marijke Oomen exposeert met “Buiten in en om Amsterdam” haar schilderijen van de natuur in en rondom Amsterdam met veel bomen en ook dieren en landschap. De expressionistische schilderijen van verstrengelde boomwortels verbinden ons met de grond.
Op zaterdag 13 mei (17 uur) is de opening van de expositie.

April

16 t/m 30 april
Hanneke van der Baan exposeert met “Luister” collages van papier. Ze verwijst naar zowel ‘schoonheid’ en naar ‘hoor!’ van Luister. We moeten dealen met wat er in de wereld gebeurt en niemand koud laat: verdronken bootvluchtelingen, klimaatverandering, corona, milieuproblemen,.. Maar in haar papieren kunstwerken zien we ook schoonheid van de natuur, de kunst, het leven,...
Op zaterdag 15 april (17 uur) is de opening van de expositie

Februari

26 februari t/m 12 maart

Irina Volova exposeert met “Mijn Spezzatura” met kleurrijke olieverfschilderijen van Belgische binnensteden en andere wereldsteden. Daarnaast ook van natuur en mensen, realistisch maar soms ook licht abstract.
Op zaterdag 25 februari (17 uur) is de opening van de expositie (met muziek).

Januari

22 januari t/m 5 februari
Linokunstenaar Edith Brouwer exposeert “Lino en Letterkast” met ruim aandacht voor de vooroorlogse grafisch kunstenaar Fré Cohen. Speciaal voor de expositie maakt Edith de nieuwe kunstinstallatie Lofzang op het woord met vijftig stroken waar vijftig mensen een woord voor hebben aangeleverd. 
De expositie is van zondag 22 januari t/m zondag 5 februari.
Op zaterdag 21 januari (17 uur) is de opening van de expositie.

 

2022

November

20 november t/m 4 december

Augustus – oktober galerie gesloten in verband met verbouwing
Gerrit Faber exposeert zijn schilderijen van “De Swahilikust” in Tanzania. Geen toeristische plaatjes maar het dagelijks leven van mensen. Opening 19 november.

Juli

9 juli t/m 24 juli

'Ouderwetse' fotograaf Hugo Rompa exposeert van zijn gevarieerde oeuvre: portret, interieur, landschap, documentair. Opening zaterdag 9 juli.

Juni

11 juni t/m 26 juni
Karel Loman exposeert met expressieve schilderijen van landschappen en dorpsgezichten. Opening zaterdag 11 juni.

April

22 april t/m 8 mei
Kiek Jansen toont vrolijke kuikencartoons die ze maakt voor Boost om vreemdelingen de Nederlandse taal te leren. Titel van de tentoonstelling “Lopen, liep, gelopen”. Ook schilderijen van “De man in de boom”.
Opening zaterdag 23 april.

Maart

In de expositie “Van stadscontouren en natte weilanden” zien we in kleine en grote olieverfschilderijen van Sigrid van Essel de bouw in veranderend landschap met verre horizonten en nabije hoogbouw. De expositie is van zondag 27 maart – zondag 10 april, 12 – 17 uur. Opening zaterdag 26 maart 17.00 uur

Februari

“Mijn Stadsgezichten”, Daria Lavrova laat met verschillende technieken (olieverf op doek, schetsen met inkt) de stad zien. Ze gaat niet langs de grachtenpanden maar langs niet-toeristische plekken. “Stadsesthetiek is het basisthema in mijn haar werk geworden”.
De expositie is van zaterdag 19 februari – zondag 6 maart, 12 – 17 uur.

Januari

“Dwaalgasten”, Niek Bruynzeel geeft een beeld van zijn werk: potloodtekeningen, assemblages, olieverfschilderijen en foto’s. De expositie is van zaterdag 15 – zondag 30 januari, 12 – 17 uur.

 

2021

“In Galerie Overstroom houden we ons aan de covidregels: bij de opening van een expositie doen we een coranacheck naar de QR-code. Bij ‘gewoon’ galeriebezoek kunnen we hoogstens zes bezoekers tegelijkertijd toelaten, de anderen moeten dan even wachten.”

December

“Modern times en mannelijk naakt”. Expositie van “vrij werk fotografie” van Rogier Alleblas. De fotograaf werkt in opdracht en maakt kunstfoto’s en bewerkt foto’s. In deze tentoonstelling mooie creatieve kunstfotografie en vrij werk.
De expositie is van zaterdag 11 december - zondag 19 december, 12 – 17 uur.
19 december zou de laatste dag zijn van de foto-expositie van Rogier Alleblas "Modern times en mannelijk naakt". Maar helaas de boel moet op slot. Zonde van de expositie. Daarom blijft de expositie voor de geselecteerde bezoeker voorlopig open. Maar je kan alleen een individuele afspraak (020 7727826) maken voor een bezoek.

 

November

“Papier en porselein”. 
Expositie “Papier en porselein” van Judith de Vries (kleurrijk keramiek) en Trees van Mansfeld (kleurrijke knipsels). 
De tentoonstelling is van zaterdag 6 november (opening 17 uur) - zondag 21 november.

Oktober

“Wandeling naar het strand”
. Op zaterdag 9 oktober, 17 uur,  is de opening van de expostie “Wandeling naar het strand” van Ferdi Visser waarin hij in een serie van 12 schilderijen zijn wandeling naar het strand toont. Olieverf op gekreukeld papier op katoen of linnen.
 De expositie is van 9 oktober (opening 17 uur) – zondag 24 oktober.

September

“Dijkbewaking in Galerie Overstroom”.
Vanaf vrijdag 3 september opent Galerie Overstroom weer (maar wel met beperkingen). Bij de expositie “Dijkbewaking in Galerie Overstroom” bewaken de kunstenaars van Kunst in Quarantaine, jonkheer Heinsohn en Judith Heinsohn de dijken.
Kunst in Quarantaine (KinQ) is een samenwerking van Regina Jacometti, Brigitta Ruven en Pim Jonker. Ze maken collages met een verhalend karakter waarbij textiele materialen worden gebruikt.
De expositie is van vrijdag 3 september (15 uur) – zondag 19 september

 

2020
October

Expositie Irene Hertel 80 jaar! Haar portretten van mens en dier, landschappen en wolken in kleur en zwart/wit.
De tentoonstelling is van zondag 25 october – zondag 8 november.


September

Expositie “Reizen in lijnen” van Ina Brekelmans (tekeningen, grafiek)
De tentoonstelling is van zondag 20 september – zondag 4 oktober

 

Augustus

Expositie “Hoogwatergeul” van Reinier Kamphuis, acryl-, gouache- en olieverf op verschillende dragers.
De tentoonstelling is van zondag 15 augustus – zondag 30 augustus.